Na portalu eglos.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym.
21 lutego 2020Przeczytaj Artykuł
Międzynarodowa olimpiada kulinarna rozpoczęła się w piątek (14 lutego) w Stuttgarcie. Igrzyska rozgrywane są co cztery lata i przyciągają wirtuozów gotowania z całego świata.
Około 2 000 kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów zaprezentowało swoje umiejętności podczas Olimpiady IKA. Zbigniew Korzeniowski, Grzegorz Parczewski i inni szefowie kuchni restauracji i hoteli z całego kraju stworzyło własną drużynę. Przygotowania trwały miesiącami. Sama olimpiada to dla nich doba na nogach.
– Było naprawdę ciężko. Walczyliśmy o złoto, jest brąz. Wracamy do kraju szczęśliwi – powiedział nam tuż po
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich jako Culinary Team of Poland, uczestniczyło już w Olimpiadzie podczas czterech ostatnich edycji, w kategorii Kuchnia Regionalna, zdobywając: 2004 – wiedzę (gościnnie); 2008 – brązowy medal; 2012 – wyróżnienie; 2016 – srebro.
Redakcje:
Skierniewice, tel. (46) 834 82 07,
603 755 223
Rawa Maz., tel. (46) 814 26 74,
603 756 860
mail: kontakt@glossk.pl
telefon interwencyjny: 603 755 223
Masz problem, pytanie, pochwałę, albo skargę? Napisz do nas! Podejmiemy interwencję w Twojej sprawie. Postaramy się odpowiedzieć na Twoje wątpliwości i uzyskać odpowiedź od osób odpowiedzialnych. Nie zwlekaj!